Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Geenaffichegevonden.png

TitelKracht
ProducentMATZER Theaterproducties
DisciplineToneel
OnderwerpNederland
Premièredatum9 augustus 2011
Seizoen2011/2012
LocatieOp locatie
OpmerkingenLocatie: Boerderij Henriëttewaard, 's-Hertogenbosch.

Op uitnodiging van Theaterfestival Boulevard speelde MATZER in een oude koeienstal in ‘s-Hertogenbosch de voorstelling Kracht, geïnspireerd op het gelijknamige filmscenario van schrijfster Frouke Fokkema uit 1990, waar zij destijds een Gouden Kalf voor won.

Verhaal

Er moet een varken komen Jeu. Het mooiste varken dat we hebben. Een feestvarken moet het zijn. Omdat het feest is vanavond. We krijgen bezoek. Een nieuwe juffrouw. Uit de grote stad komt ze.

Boer Bert rouwt om zijn onlangs overleden vrouw en verwaarloost zijn boerderij en dieren. Om zijn zinnen te verzetten bezoekt hij een landbouwtentoonstelling in Amsterdam. Daar ontmoet hij Roos, een fotografe en schilderes. Op een wonderlijke manier herkennen twee totaal verschillende mensen elkaar in hun eenzaamheid. Ze proberen bij elkaar te vinden wat ze nodig hebben. Maar hun werelden lijken te ver uit elkaar te liggen...

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


      Muzikale uitvoering: Helge Slikker

      Bronnen