Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Koen Wouterse (1979) is een Nederlands acteur.
Hij werkte van zijn tweede tot zijn twaalfde in het circus.
Later volgde hij de Toneelschool Arnhem, waar hij in de zomer van 2002 afstudeerde. Hij speelde toneelrollen bij het Noord Nederlands Toneel en de Toneelgroep Amsterdam en trad op in verschillende films en televisieseries. Zo was hij te zien als Enrico Waltz in de serie Waltz.
Koen Wouterse is een aangenomen zoon van de acteur Jack Wouterse.

Zie verder wikipedia

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Lunch - Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - 2000-09-10
Veniamo insieme bella fontana? - Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - 2001-01-18 Signora
Signora, veniamo insieme bella fontana? - Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - 2001-01-18
Verfremdungseffekt - Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - 2001-02-25
KIWI (Free as A Bird) - Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - 2002-06-05
Kiwi (free as a bird) - Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - 2002-09-06
Het gebroed onder de maan - RO Theater - 2003-03-15
Anatomie Titus A. - Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - 2003-06-12
Titus Andronicus - Hogeschool voor de Kunsten Arnhem - 2003-06-20
De getemde feeks - Noord Nederlands Toneel - 2003-10-28
De geheime zwerftochten van Borro Borro - Stichting Grand Theatre - 2003-12-29
Een dagje aan zee - De Paardenkathedraal - 2004-09-05
Live from Paradise - De Daders - 2004-10-20
Bedrog - Toneelgroep Amsterdam - 2005-02-08
Edward II - Stichting Teatro - 2006-05-06
Troilus en Cressida - Noord Nederlands Toneel - 2006-10-05
De Kaukasische krijtkring - Noord Nederlands Toneel - 2006-11-28
De vrouw met de baard - Noord Nederlands Toneel - 2007-04-10
Seventeen Songs till Midnight - Noord Nederlands Toneel - 2007-05-03
Dantons dood - Noord Nederlands Toneel - 2007-12-04
Over wat is en wat waar is - Noord Nederlands Toneel - 2008-05-13
We Are The Champions - Noord Nederlands Toneel - 2008-06-11
Il giardino - Noord Nederlands Toneel - 2008-09-30
The Right Thing - Stichting Urban Myth - 2009-03-14
Dreamlab - Fryske Toaniel Stifting Tryater - 2009-06-04
Krijg nou Titus! - Theatergroep Siberia - 2009-09-16
Partner Project - Stichting Nachtgasten - 2010-12-12
Siberia Nachtgasten - Stichting Nachtgasten - 2011-01-15
Onverrichter Zake - Stichting Nachtgasten - 2011-02-20
Humungus - Stichting Nachtgasten - 2011-03-20
De Golden Arm - Stichting Nachtgasten - 2011-04-16
Vervellen - Stichting Nachtgasten - 2011-05-15
Het jaar van de schlager - Terschellings Oerol - 2011-06-18
Worst Case Scenario - Stichting Nachtgasten - 2011-09-25
Maria - Stichting Nachtgasten - 2011-10-03
De Maria-verschijning - Stichting Nachtgasten - 2011-10-03
Cropsey - Stichting Nachtgasten - 2011-10-09
Partnerruil - Stichting Nachtgasten - 2011-11-27
Oedipus: BP - Stichting Nachtgasten - 2012-01-26
Oedipus: Virus - Stichting Nachtgasten - 2012-01-26
Oedipus: Kollummerzwaag - Stichting Nachtgasten - 2012-01-29
Marathon 2: Shoreditch - Stichting Nachtgasten - 2012-02-04
Oedipus: Ozdiprophèt - Stichting Nachtgasten - 2012-02-07
Lijn 1812 - Stichting Nachtgasten - 2012-02-15
Het adelaarsnest - Stichting Nachtgasten - 2012-02-18
Het 2de huwelijksfeest - Stichting Nachtgasten - 2012-03-23
Quid pro quo - Stichting Nachtgasten - 2012-03-31
Amnesia - Stichting Nachtgasten - 2012-04-07
Danger Slippery Rock - Stichting Nachtgasten - 2012-04-08
Losers - Stichting Nachtgasten - 2012-04-15
Mannenavond - Stichting Nachtgasten - 2012-04-20
Back Stage - Stichting Nachtgasten - 2012-04-29
Sleurstraat - Stichting Nachtgasten - 2012-05-01
Amnesia - Stichting Nachtgasten - 2012-05-09
Virus - Stichting Nachtgasten - 2012-05-11
Art - Stichting Nachtgasten - 2012-05-26
De laatste - of: De Lama's - Stichting Nachtgasten - 2012-05-27
Nanga parbat - Stichting Nachtgasten - 2012-09-15
De Golden Arm - Stichting Nachtgasten - 2012-09-23
Back to The Future - Stichting Nachtgasten - 2012-09-28
Tempus Fugit - Stichting Nachtgasten - 2012-10-18
Into The Wilder(nes)s - Stichting Nachtgasten - 2012-11-04
Prinses van tuig en richel - Theatergroep Siberia - 2012-11-14
The Green Play - Stichting Nachtgasten - 2012-12-02
Danger Slippery Rock - Stichting Nachtgasten - 2013-09-13
De techniek - Stichting Nachtgasten - 2013-09-24
De leeuwenkroning - Stichting Nachtgasten - 2013-09-25
Silent Waters - Stichting Nachtgasten - 2013-10-11
Martijn - Stichting Nachtgasten - 2013-10-27
Nanga Parbat - Stichting Nachtgasten - 2013-10-27
Danger Slippery Rock - Stichting Nachtgasten - 2013-10-31
Mr. Jones - Stichting Nachtgasten - 2013-11-10
The Green Play - Stichting Nachtgasten - 2013-11-17
De activist - Stichting Nachtgasten - 2013-11-22
Amnesia - Stichting Nachtgasten - 2013-12-15
De begrafenis - Stichting Nachtgasten - 2013-12-21
Scoutskamp - Stichting Nachtgasten - 2014-01-19
Persona non grata - Stichting Nachtgasten - 2014-01-26
Edele rotting - Stichting Nachtgasten - 2014-03-01
Worst Case Scenario - Stichting Nachtgasten - 2014-03-08
… overige resultaten

Filmografie

Films

  • Iris (2006)
  • Gras is groen (2006)
  • Leef! (2005)
  • Koen! (2004)
  • Stille Nacht (2004)
  • De Dominee (2003)

Televisie

  • Waltz (2006)
  • Kinderen geen bezwaar (2006)
  • Grijpstra & De Gier (2005)
  • De Band (2005)

Bronnen