De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Keso Dekker (IJsselmonde, 1946) is een kostuum- en decorontwerper, tentoonstellingsvormgever en auteur en samensteller van publicaties, tentoonstellingen en televisieprogramma’s.

Dekker heeft de studies neerlandistiek en kunstgeschiedenis afgerond en werd daarna leerling van schilder en ontwerper Jean-Paul Vroom. In de jaren zestig en zeventig werkte Dekker voornamelijk als kunstschilder en ontwerper voor grafiek en interieurs.

In 1978 ontwierp Keso Dekker decor en kostuums voor het ballet The Continuing Story van choreograaf Eric Hampton, uitgevoerd door het Nederlands Dans Theater. Daarna begon de samenwerking met choreograaf Hans van Manen, voor wie Dekker de vaste kostuum- en decorontwerper werd.

Sindsdien heeft Dekker voor ongeveer vierhonderd dans- en toneelproducties decors en kostuums ontworpen. Dekker werkte behalve met [[Hans van Manen] samen met toneelregisseurs als Annemarie Prins, Gerardjan Rijnders en Johan Simons en met meer dan vijftig choreografen, onder wie Heinz Spoerli, Bianca van Dillen, Renato Zanella en Martin Schläpfer.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de voorstellingen met decor van Keso Dekker zie Decor Keso Dekker

Voor een overzicht van de voorstellingen met kostuums van Keso Dekker zie Kostuums Kedo Dekker

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen