Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Kees van Amstel (1965) is een Nederlands columnist, stand-upcomedian/cabaretier en comedytekstschrijver.

Biografie

Hij heeft het podium pas laat in zijn leven ontdekt. De bedoeling was om twee keer op te treden en dan weer met stille trom te verdwijnen, maar drie maanden later werd hij tot zijn verbazing aangenomen bij Comedytrain, het stand-upcomedygezelschap opgericht door Raoul Heertje.

Nu speelt hij regelmatig als comedian in het vaste honk van Comedytrain, Toomler in Amsterdam, en verder in de rest van Nederland met de theatertour van Comedytrain.

Verder is hij sinds 2003 vast lid van het cabaret-team van Spijkers met koppen, het populaire VARA-programma op Radio2. Op televisie was hij te zien in korte sketches bij Jokebox (BNN), Koefnoen (AVRO) en Onder de tram (VARA). Hij was in 2004 te gast in het programma de Bridget Triangle, uitgezonden door BNN en in 2006 in Het grootste taboe (KRO).

Naast optreden schrijft hij teksten en columns in onder meer het Algemeen Dagblad. Verder leverde hij in seizoen 2005 tekstbijdragen aan het programma Koefnoen. Ook schrijft en schreef hij teksten voor televisieprogramma's als Dit was het nieuws (TROS), Onder de tram en Jansen op jacht (VARA).

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden, alsmede naar zijn overige bijdragen aan voorstellingen, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase.

 
Motie 2205 - Noord Nederlands Toneel - 2005-05-22
Hoe word ik gelukkiger dan mijn buurman zonder dat het veel kost - Rob Urgert & Kees van Amstel - 2010-01-14
Stand Up - Het Zuidelijk Toneel - 2010-01-29
20 jaar Comedytrain - jubileumtour - Comedytrain Impresariaat B.V. - 2010-10-25
De man die ik niet wilde worden - Kees van Amstel - 2017-05-14
Een bang jongetje dat hele enge dingen doet - Kees van Amstel - 2019-06-17

Bronnen