De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamKees van Amstel
Geboren24 mei 1965
Haarlem
BeroepStand-upcomedian, Cabaretier, Schrijver.
DisciplineKleinkunst
TrefwoordenCabaret, Stand-up comedy
IMDb-profiel

Biografie

Kees van Amstel (1965) is een Nederlands columnist, stand-upcomedian/cabaretier en comedytekstschrijver.

Hij heeft het podium pas laat in zijn leven ontdekt. De bedoeling was om twee keer op te treden en dan weer met stille trom te verdwijnen, maar drie maanden later werd hij tot zijn verbazing aangenomen bij Comedytrain, het stand-upcomedygezelschap opgericht door Raoul Heertje.

Nu speelt hij regelmatig als comedian in het vaste honk van Comedytrain, Toomler in Amsterdam, en verder in de rest van Nederland met de theatertour van Comedytrain.

Verder is hij sinds 2003 vast lid van het cabaret-team van Spijkers met koppen, het populaire VARA-programma op Radio2. Op televisie was hij te zien in korte sketches bij Jokebox (BNN), Koefnoen (AVRO) en Onder de tram (VARA). Hij was in 2004 te gast in het programma de Bridget Triangle, uitgezonden door BNN en in 2006 in Het grootste taboe (KRO).

Naast optreden schrijft hij teksten en columns in onder meer het Algemeen Dagblad. Verder leverde hij in seizoen 2005 tekstbijdragen aan het programma Koefnoen. Ook schrijft en schreef hij teksten voor televisieprogramma's als Dit was het nieuws (TROS), Onder de tram en Jansen op jacht (VARA).

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent samen met Rob Urgert onder de naam Rob Urgert & Kees van Amstel

Bronnen