Jos Brink: Audio

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Portret Jos Brink. Collectie TIN.

Eenlevenlangtheater Jos Brink:

Audio

Hier vindt u een aantal geluidsfragmenten, afkomstig uit de collectie van het Theater Instituut Nederland, uit het werk van Jos Brink. Meer fragmenten zijn te vinden via de website van de Theatercollectie.

Hoorspel: Op Hoop Van Zegen (1965)

Opname van het hoorspel Op Hoop Van Zegen, dat in 1965 door de VARA werd uitgezonden. Jos Brink is te horen als Veldwachter.

Beluister hier het fragment

Wobbewaf (1970)

Een opname van Jos Brink’s eerste soloprogramma "Wobbewaf", met Loek Dikker op piano. In dit programma is nog duidelijk de invloed van Wim Sonneveld op het werk van Jos Brink merkbaar. Een verschil is wel, dat Jos Brink, meer dan Sonneveld, op de actualiteit durft in te gaan. Zo gaat zijn conference over onder andere Het rassenvraagstuk (met een hak naar Amerika, wat in die tijd ‘geëngageerd cabaret’ heette), de Kerk, de hongersnood in Biafra, de Damslapers in Amsterdam, en durft hij veel opener dan Sonneveld en eerder dan Robert Long te spelen met zijn homofiele geaardheid.

Beluister hier het fragment

Opnamedatum: 14 maart 1970, Haarloheimtheater te Haarlem

Interview over Amerika Amerika (1981)

Een interview uit 1981 met Jos Brink en Frank Sanders over hun nieuwe musical Amerika Amerika. Jos Brink vertelt niet alleen het verhaal over de musical, maar het interview geeft ook een beeld over de manier van werken van Jos Brink.

Beluister hier het fragment

Interview over Max Havelaar (1987)

Jos Brink wordt geïnterviewd in het NCRV radioprogramma Volgspot, over de voorstelling Max Havelaar. Afwisselend zijn platen te horen van Tekstpierement, Jos Brink zelf, Les Misérables, Cats en The Phantom of the Opera.

Beluister hier het fragment

Opname: 15 oktober 1987