Joop van den Ende: Video

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Portret Joop van den Ende. Herkomst: privécollectie.

Eenlevenlangtheater Joop van den Ende:

Video

Hieronder vindt u een kleine selectie van video's van gesprekken met en producties van Joop van den Ende.

De Fabeltjeskrant

Een fragment waar in Joop van den Ende een stuk uit de Fabeltjeskrant doet.

Willem Nijholt praat met André van Duin over Joop van den Ende

In 2000 wijdde Theater Instituut Nederland een tentoonstelling aan Joop van den Ende, Koopman in illusies. In het kader van Van den Ende's 30-jarig jubileum als producent, interviewde Willem Nijholt André van Duin over de begintijd van de theaterrevues, geproduceerd door Joop van den Ende. André vertelt hoe het er achter de schermen aan toe ging en over hoe Van den Ende zelf ook wel eens meespeelde.

Harry Hosman interviewt Joop van den Ende

Een interview door Harry Hosman uit 1987 met Joop van den Ende over zijn tv-werkzaamheden. De uitzending vond plaats door de VPRO op zondag 5 juli 1987.

TV Show: Jan Wijdbeens op bezoek

In een speciale aflevering van de TV show zijn Joop van den Ende en John de Mol samen te gast. In dit fragment vertellen ze over de totstandkoming van hun bedrijf Endemol en is te zien hoe André van Duin als Meneer Wijdbeens een bezoek brengt aan hun ‘hoofdkantoor’.

TV Show 1990

In een uitzending van de TV Show praat Joop van den Ende onder meer over het niet slagen van TV10.

Joop van den Ende: deze is voor jou

Ter gelegenheid van zijn vijfenzestigste verjaardag werd er een gala-avond voor Joop van den Ende georganiseerd, met verschillende optredens. Hieronder ziet u een fragment van André van Duin en Paul de Leeuw, verkleed als Batman en Robin; een verwijzing naar het begin van Van den Endes carrière.

College Tour

Op 10 januari 2008 is Joop van den Ende te gast in een uitzending van College Tour. Studenten krijgen de kans om hem vragen te stellen over zijn visie op theater, tv, opleidingen, carrière, succes en tegenslag. Onderstaand fragment laat het eerste half uur van de uitzending zien.

Pauw & Witteman over de bouw van het DeLaMar Theater

In Pauw & Witteman vertellen Joop en Janine van den Ende over de bouw van het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De Staat van het Theater

Op 1 september 2011 spreekt Joop van den Ende tijdens het Nederlands Theaterfestival de Staat van het Theater uit. In de Stadsschouwburg van Amsterdam roept hij de theatermakers en producenten op om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst hoogwaardig theater gemaakt blijft worden in Nederland, ondanks de bezuinigingen van de overheid. Het niveau van de kunsten in ons land is hoog en dat moet zo blijven. Live theater is uniek en zal altijd blijven bestaan. We moeten er echter wel zelf de schouders onder zetten als kunstenaars. Na de Staat werd Joop van den Ende verrast met het nieuws dat hij de VSCD Oeuvreprijs 2011 krijgt toegekend voor zijn bijzondere bijdrage aan de podiumkunsten.

Oeuvre Award

In 2016 ontving Joop van den Ende uit handen van zangeres Tina Turner de Musical Award Oeuvreprijs voor zijn theaterwerk. Het was voor het eerst sinds zeven jaar dat Tina Turner, met wie hij op dat moment samen een musical over haar leven ontwikkelde, weer in de schijnwerpers verscheen.