Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

John Freddy Montoya' is een Colombiaans-Arubaans regisseur, acteur, componist, danser en docent dramatische vorming.

Hij studeert aan de Universiteit Pontificia Bolivariana in Medellín, waar hij een master in performance heeft behaald.

In 1997 komt hij naar Aruba om met een folkloregroep op te treden in hotels. Hij blijft achter op het eiland. Hij werkt vervolgens als beveiligingsbeambte en werkt daarnaast als vrijwilliger voor Amy Lasten. In 2001 neemt hij haar baan als Hoofd Drama over bij het Instituto di Cultura. Als onderdeel van zijn werk draagt Montoya zorg voor de choreografie van openings- en slotceremonies van belangrijke evenementen op Aruba.

Daarnaast heeft Montoya zijn eigen gezelschap, Teatro Experimental Contemporaneo di Aruba. Met dit gezelschap maakt hij voorstellingen waarbij de nadruk ligt op beweging en vormgeving. Hij haalt zijn performers uit een dansgroep waar hij mee samenwerkt, de Popcorn Dancers en uit de dramalessen die hij geeft op het Instituto di Cultura.

In 2007 maakt Montoya samen met het gezelschap Luna Blou (van Norman de Palm) de succesvolle voorstelling Kanto di tur kanto - La Tentashon - 2007-06-03, gebaseerd op het Hooglied van Salomo.

Theater/Dans

Foto's

9 luna POSTER.png Poster 1 portadonan di lus.png POrtadonan di Luz 01.png

Foto's

Foto's uit de Carnaval shows van John Freddy Montoya, zelf te zien op bovenste foto links. Collectie John Freddy Montoya, Aruba.

000151.png 000062.png 6infantil (61).png DSC00009.png DSC08767.png

TV

Kanto di tur Kanto

Bronnen