De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

'

Biografie

Joep van Deudekom (1960) is een Nederlandse cabaretier. Hij ging naar de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, waar hij Peter Heerschop leerde kennen. Peter en hij raakten goed bevriend. Hoewel Van Deudekom eerst nog koos voor een baan als gymnastiekleraar, vervolgens Nederlands recht ging studeren aan de Universiteit van Amsterdam en docent privaatrecht aan de Hogeschool Alkmaar werd, begon hij aan het einde van de jaren tachtig met Peter Heerschop en Viggo Waas cabaretgroep NUHR. In het begin combineerde hij dit nog met lesgeven.

Met zijn collega's van NUHR deed hij jarenlang de radiosketches bij Spijkers met Koppen. In 1994 kwam zijn televisiedoorbraak, toen hij voor de VARA een 13-delige kinderserie met NUHR maakte getiteld Het leven is...; daarna verzorgde hij wekelijks een sketch in het programma Plein 1 en later Bij ons Thuis. Ook was hij als tekstschrijver verbonden aan Ook dat nog!. Andere televisiebijdragen waren voor het kinderprogramma Familie van der Ploeg, NUHR-tv, Mannen voor vrouwen en Kopspijkers.

Hij componeerde behalve de muziek voor NUHR onder andere de soundtrack voor Lef en de Familie van der Ploeg. Met NUHR maakte hij een viertal cd's: NUHR zingen, NUHR luisteren, Alle 13 NUHR en Langzaam Genieten. In 2004 werkte hij tijdelijk voor het AVRO-programma Koefnoen. Naast zijn werkzaamheden bij NUHR en de Familie Van de Ploeg heeft hij elke dinsdag een radiocolumn (de Joep van Deudecolumn) bij Giel Beelen op 3FM en schrijft hij wekelijks een column voor de Televizier. Regelmatig was hij kinderinfluisteraar bij Praatjesmakers van Jochem van Gelder.

Ook verrichtte hij werk als presentator voor het VARA-programma Onder de tram. Dit programma, dat Joep van Deudekom samen met Rob Urgert presenteert is vanaf het seizoen 2007 te zien bij Net5, onder de titel "Tussen de oren".

Nu is Van Deudekom te zien in het programma PAU!L, waarin hij met Niels van der Laan, Rob Urgert en Jeroen Woe op satirische wijze 'de week die AU! deed' behandelen.

In 2006 kwam het eerste boek van Van Deudekom uit. In Het perfecte cadeau zijn de beste radiocolumns van Van Deudekom gebundeld. Het voorwoord is geschreven door Giel Beelen. Inmiddels zijn ook de boeken "Het Perfecte Reisverhaal" en Echt Een Aanrader van hem verschenen, waarin ook Wikipedia wordt besproken.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor de muzikale leiding

Televisie

Boeken

  • 2006 - Het Perfecte cadeau - Een verzameling columns
  • 2007 - Het Perfecte Reisverhaal - Persoonlijke reisverhalen
  • 2008 - Echt Een Aanrader - Een verzameling columns
  • 2011 - Het mysterie Onder de middenstip

Privéleven

Van Deudekom is getrouwd en heeft twee kinderen.

Externe Links

Bronnen