De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamJob Bovelander
Geboren11 januari 1990
Voorburg
BeroepActeur, Zanger

Biografie

Job Bovelander (1990) is een Nederlands acteur en zanger. Hij studeerde af aan de Havo voor Muziek en Dans en volgde een jaar de vooropleiding Muziektheater van de Hogeschool voor de Kunsten Codarts in Rotterdam. Na jeugdrollen in musicals als Elisabeth en The Sound of Music, maakte hij in 2008 zijn professionele debuut in de toneelversie van Zeg ‘ns AAA, gevolgd door rollen in voorstellingen als Op Hoop van Zegen, Hoe overleef ik mijn eerste zoen, De Jantjes en Sonneveld.

Job speelde onder andere in de televisieseries Onderweg naar Morgen, Zeg ‘ns AAA, Moeder ik wil bij de Revue, Nieuwe Buren en Familie (VTM). Ook was hij te zien in de film Penny’s Shadow, waarvoor hij tevens de titelsong zong. Dit leidde tot een platencontract in 2011 bij Cloud9Music.

Sinds 2012 is hij ‘zeer goed bevriend’ met Coole Piet van De Club van Sinterklaas en in 2015 is Job te zien als één van de solisten in de theaterconcertreeks Vive La France.

Job werkt regelmatig als stemacteur voor commercials en animatieseries.

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen