De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamJas Otrin
BeroepDanser
DisciplineDans
TrefwoordenBallet
VIAF-profiel

Biografie

Jas Otrin is een Sloveense balletdanser. Hij was als zodanig verbonden aan Het Nationale Ballet gedurende het seizoen 1998/1999. Eerder danste hij bij het ballet van de Bayerische Staatsoper München.

Na zijn siezoen bij HNB was hij kort verbonden aan het Ballet van Hannover en vervolgens tot 2003 als solist aan het Ballet van de Duitse Staatsopera (Unter der Linden). Daarna werkte hij als freelance danser bij de balletgezelschappen van de Kroatische Nationale Opera en het Naribor en Ljubljana Ballet.

In 2005 werd hij benoemd tot Artistiek directeur van het Sloveens Nationale Ballet en sloot zijn actieve loopbaan als danser af. In 2010 begon hij samen met zijn echtgenote een eigen impresariaat onder de naam Agency OtrinArtManagement. Vervolgens werd hij in 2012 companymanager bij het gezelschap van het Theater in Gelsenkirchen.

Jas Otrin begin zijn balletopleiding in Maribor, Slovenië, vervolgde deze aan de Heinz-Bosi Stichting en rondde deze af aan de Balletakademie van Hogeschool voor Muziek in München onder leiding van Heinz Manniegel.

Theater/Dans

  • Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen