De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamJan Arendz
Geboren26 februari 1952
Jeth
BeroepActeur

Jan Arendz, (1952), is een Friese akteur uit Wytgaard die bij Tryater speelt.

Biografie

Jan Arendz komt uit het amateurtoaniel en is daarin ook actief als docent, coach en jurylid. Arendz groeide op als oudste van vijf kind op een boerderij. Hij ging eerst naar de Mulo en vervolgens naar de HBS in Sneek. Na nog twee jaar Havo-top werd hij röntgenlaborant in het diakonessehûs in Leeuwarden. In Bozum speelde hij met een groepje ienaarkters. Graag had hij naar de toanielskoalle wold, maar de menniste dominee zei: "Er zijn goede en slechte akteurs. Er zit niks tussenin. Waar hoor jij bij?" Hij ging dus niet naar de toanielskoalle en heeft altijd naar dominee horen gemoeten. Arendz is getrouwd met Marijke Geertsma die ook bij Tryater speelt. Hij woonde later in Leeuwarden.

In 2010 kreeg hij de Piet van der Zee-priis. De prijs werd zich uitgereikt door gedeputeerde Jannewietske de Vries, die met zich een dialoochje speelde in de stijl van de kofeefoarstelling Twee.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Bronnen