Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamJacques Senf
Volledige naamJacobus Leonardus Ignatius Senf
Geboren4 november 1946
Den Haag
Overleden16 januari 2019
Maasland
BeroepImpresario
 Website


Biografie

Jacques Senf was een Nederlandse ondernemer die, o.a. ooit begonnen als manager van de rockband de Golden Earrings, het grootste Nederlandse impresariaat wist te ontwikkelen op het gebied van theater, muziek en amusement.

In 1992 werd Senf in Vlaanderen benoemd tot Ridder in de Kroonorde voor de culturele samenwerking tussen Nederland en België, waarbij hij het Belgische culturele aanbod in Nederland onder de aandacht bracht.

In 2015 werd door zes Haagse theater de Jacques Senf prijs in het leven geroepen ter stimulering van jonge Haagse Cutureel ondernemers.

Jacques Senf droeg de leiding van zijn impresariaat Senf Theaterpartners over aan Matthijs Bongertman en Chris Bergwerff.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarvoor hij geregistreerd werd in de Productiedatabase voor de productie
Zie in dit verband ook: Theater- en Organisatiebureau Jacques Senf met registraties van 1975 tot en met 1982, Impresariaat Jacques Senf & Partners met registraties van 1983 tot en met 2017 alsmede Senf Theaterpartners met registraties van 2008 tot en met 2018.
Na het overlijden van de naamgever is laatstgenoemde organisatie van naam veranderd in MORE Theater Producties

Bronnen