De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ivo Michiels (1923-2012) was een Vlaams schrijver.

Biografie

Ivo Michiels was in aanvang en traditioneel schrijver, maar vanaf Het afscheid (1957) en Journal Brut (1958) schreef hij voorla experimenteel proza. In zijn werk is soms geen personage en geen verhaal meer te bespeuren. In 1983 verscheen De vrouwen van de aartsengel, het eerste deel van een in tien delen geplande 'Journal Brut'-cyclus. Zie verder wikipedia.

Theater/Dans

Een chronologisch en daaronder een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht, c.q. die in Nederland te zien zijn geweest en waarbij hij geregistreerd werd in de Productiedatabase als auteur, alsmede zijn overige bijdragen aan voorstellingen

 
Het eindeloze gesprek van Hugo von Hofmannsthal - Splien - 1980-05-24
Scherven - Theatergroep Hollandia - 1995-02-02
Alfa - De Wetten van Kepler - 1997-10-28
De verrukking - SKaGeN - 2002-12-13
Holoceen 2 - Iqaluit - Berlin - 2006-01-12
Alfa - Drieons - 2009-08-08
Totterdood - Toneelgroep Amsterdam - 2014-05-04

Bibliografie

  • 1946 - Begrensde verten
  • 1947 - Daar tegenover
  • 1947 - Zo, ga dan
  • 1949 - Het vonnis
  • 1951 - Kruistocht der jongelingen
  • 1952 - Spaans capriccio
  • 1953 - De Ogenbank
  • 1955 - De meeuwen sterven in de haven
  • 1957 - Het afscheid
  • 1958 - Journal brut, Ikjes sprokkelen
  • 1959 - Albisola Mare, Savona. Journal Brut
  • 1961 - Dertien Vlamingen
  • 1963 - Frans Dille
  • 1963 - Het boek alfa
  • 1966 - Het afscheid
  • 1966 - Verhalen uit 'Journal brut' (vermeerderde uitg. 1973)
  • 1968 - Orchis militaris
  • 1971 - Exit
  • 1973 - Alechinsky
  • 1973 - Samuel, o Samuel
  • 1977 - Een tuin tussen hond en wolf
  • 1979 - Itinerarium
  • 1979 - Luister hoe dit beeld hoe die lijn hoe die kleur hoe dit vlak luister
  • 1981 - Dixi(t)
  • 1983 - De vrouwen van de aartsengel
  • 1985 - Het boek der nauwe relaties
  • 1987 - Vlaanderen, ook een land
  • 1989 - Prima materia
  • 1993 - Schildwacht schuldwacht
  • 1995 - Daar komen scherven van
  • 1997 - Sissi
  • 1999 - De verrukking, een roman
  • 2001 - De mirakelen, Elizabeth, de mirakelen

Externe links

Bronnen