ITs Festival Amsterdam

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie

Voluit: International Theatre School Festival Amsterdam. Het festival wordt in 1989 opgericht vanuit het idee om de programmering van de afstudeervoorstellingen van de theaterscholen zó op elkaar af te stemmen dat het publiek elke voorstelling kan zien. Sindsdien is het uitgegroeid tot een platform voor nieuwe theatermakers en is er een brede programmering van voorstellingen uit binnen- en buitenland (waardoor het nog steeds onmogelijk is alle voorstellingen te zien).

Elk jaar in juni toont het ITs voorstellingen van afstuderende studenten van HBO-opleidingen binnen de volgende disciplines: theater, muziektheater, cabaret, mime, opera, moderne dans, klassiek ballet en jazzdans. Het is het grootste festival in zijn soort in Europa. Sinds 2005 is Theu Boermans artistiek directeur.

Tijdens het festival worden verschillende prijzen uitgereikt, waaronder de Ton Lutz Prijs, de Kemn-A-ward, de ITs Playwriting Award en de ITs Choreography Award (vanaf 2013: de Krisztina de Châtel Award). Vanaf 2013 wordt ook de Norma Dance Award uitgereikt aan de beste uitvoerende danser.

Externe Links

Meer informatie over het ITs Festival Amsterdam vindt u op de Website ITs Festival Amsterdam