De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Bron: Youtube

Biografie

Hilke Bierman voltooide op jonge leeftijd de Klassieke Balletacademie Scapino te Amsterdam. Daarna studeerde zij in 1998 af aan het conservatorium te Alkmaar, afdeling Zang, Musical & Lichte Muziek. Hilke kreeg zangles van Jimmy Hutchinson en volgde lessen bij o.a. Frank Sanders, Helmert Woudenberg en Caroline Frerichs.

Hilke was bij de Jeugd Komedie Amsterdam te zien in vier musicals van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans. Ik wil hier weg!, Spelenderwijs, Boevenpak en Pruikentijd. En bij theatergroep ‘SCALA’ in de musicals The World Goes Round en Je bent goud waard, Charlie Brown. Daarnaast vertolkte zij de rollen van Dienstmeisje in Tsjechov de musical, dikke non tot revue meisje in Sonneveld, Zuster Leonora in de musical Nonsens, Mrs. Milligan in Alleen op de wereld, het hippiemeisje Noortje en Opera Zangeres in Wat zien ik?! in die zelfde musical was Hilke alternate voor de beide hoofdrollen Nel en Blonde Greet. Verder was Hilke te zien in de voorstelling Revue?! van cabaretgroep Purper, in Les Miserable als ensemble, Crone en understudy van Madam Theardier en in de rol van Jo in de musical Op Hoop van Zegen. Afgelopen seizoen speelde Hilke als Mimi en Michelle in de klucht Allo Allo.

Ook is de stem van Hilke te horen in diverse tekenfilms, series, radio en tv commercials en speelde ze de schele zuster in de film Komt een vrouw bij de dokter.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen

Film

TV

Prijzen

Trivia

Externe Links

Bronnen