Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gebaseerd opL'Histoire du soldat - Igor Strawinsky

L'Histoire du soldat is een muziekcompositie in twee delen van Igor Stravinsky. Het is geschreven in de vorm van een melodrama voor een bezetting van een spreker, twee acteurs, een danseres en een klein kamerensemble van zeven instrumentalisten.

Wereldpremière: 28 september 1918, Théâtre Municipal, Lausanne.

Zie verder wikipedia. De première vond plaats in concertvorm; het werd sindsdien op zeer uiteenlopende theatrale vormen ten tonele gebracht.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Carol Linssen (De verteller)
David Geysen (De soldaat)
Sacha Bulthuis (De duivel)
Henriett Kassai (De prinses)


    Muzikale uitvoering: Tony Kievits, Ab Vos, Hans Petra, Wim Vos, Ilya Warenberg, Roelof Meijer, Huug Steketee, Frits Damrow, Residentie Orkest, Remco Edelaar, Nico Schippers en Marieke Stordiau

    Vastlegging


    Bronnen