Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gebaseerd opHet sluwe vosje - Leos Janácek

Het sluwe vosje (Příhody lišky Bystroušky) is een Tsjechische opera in drie bedrijven van Leos Janácek, op een libretto van de componist zelf, gebaseerd op een kranten feuilleton van schrijver Rudolf Těsnohlídek en bijhorende illustratie van Stanislav Lolek

Wereldpremière: 6 november 1924, Nationaal Theater Brno, Brno


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

De boswachter Russell Smythe, De vrouw van de boswachter Hebe Dijkstra, De schoolmeester Adrian Thompson, De pastoor Jan Alofs, Harasta Romain Bischoff, Pásek Laurent van Gulik, Pásková Désirée van Loon, Pepík Laurence Misonne, Frantík Adrienne Coenegracht, Bystrouska Anne Dawson, De vos Young-Hee Kim, Lapák Gert Jan Alders, De haan Jan Gooren, Chocholka Elisabeth McConnell, De mug Erik Nelissen, De das Nanco de Vries, De uil Regula Boeninger, De Vlaamse gaai Pamela Heuvelmans, De specht Loek Frohn, Libelle Libelle, De kippen Sareanne de Bruijn, Pamela Heuvelmans, Désirée van Loon, Irene Meeuvis, Klaartje van Veen, Jonge vosjes, krekel, vlinder, rups, kikker, vliegen kinderen van Stichting Koorschool Limburg o.l.v. Wiel Botterweck

Het Zuidelijk Theaterkoor


   Muzikale uitvoering: Limburgs Symphonie Orkest en Het Zuidelijk Theaterkoor

   Vastlegging


   Voorstellingen:
   21 januari 1995 - Theater aan het Vrijthof, Maastricht
   24 januari - De Maaspoort, Venlo
   26 januari - Stadsschouwburg Utrecht
   28 januari - Theater aan de parade, Den Bosch
   31 januari - Schouwburg, Tilburg
   2 februari - Stadsschouwburg, Eindhoven
   4 februari - De Stadsschouwburg, Sittard
   7 februari - Stadsschouwburg, Heerlen
   9 februari - Rotterdamse Schouwburg
   11 februari - Stadsschouwburg Amsterdam

   nieuwe productie

   Bronnen