De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Herman Egbers

NaamHerman Egbers
Geboren12 maart 1964
Utrecht
BeroepActeur
HermanEgbers.jpg== Biografie ==

Herman Egbers (1964) deed in 1986 auditie aan de Toneelacademie te Maastricht waar hij in 1990 afstudeerde. Tijdens zijn studie liep hij al stage bij Toneelgroep De Appel in Antonius en Cleopatra van Shakespeare.

Na zijn afstuderen speelde hij bij Stichting FACT in de voorstelling Philip en bij het Ro Theater in de De dood van een handelsreiziger, Uitzicht en Gegijzeld. In de bekende lunchpauzevoorstellingen van Theater Bellevue speelde hij in An der schönen blauen Donau en Flysk. En bij Het Vervolg in Maastricht speelde hij in De Mensenhater en boer Staller in Stallerhof. Ook heeft hij in veel jeugdvoorstellingen gestaan waaronder: We noemen hem Anna van Hesp theatermakers. Badgasten, Vreemde vogels en Max de held van Siddeburen van Theatergroep Kwatta. Moeder in de Wolken, Wat nu Roodkapje, Roodkapje wat nu? en Richard 3, waarin hij de titelrol vertolkte, bij Theater De Citadel. Daarnaast heeft Herman ook nog gespeeld in de musical De drie Musketiers van Joop van den Ende Toneelprodukties bv. Op De Parade 2008 speelde hij de rol van Camilla in het spraakmakende stuk Bouillabaisse.

Herman schreef en maakte hij De Rattenkoning bij het Toneelhuis in Antwerpen en een intrigerende multi-media voorstelling 'William Wilson', gebaseerd op een kort verhaal van Edgar Allen Poe.

Voor televisie speelde Herman een groot aantal gastrollen in verschillende series waaronder: Flodder, Baantjer, Spangen, Luifel en Luifel, Zebra, De geheime Dienst, Unit 13, Tijd van Leven, Trauma 24/7, Spoorloos verdwenen, Vuurzee, De Liefde van Lotte, Man en Paard, en Van Speyk

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Bronnen