Henk van Ulsen: Video

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Henk van Ulsen.


Logo eenlevenlangtheater2.jpg

Eenlevenlangtheater Henk van Ulsen:

Video

Hieronder vindt u verschillende videofragmenten uit de carrière van Henk van Ulsen.

Coulissen (1960)

In de catalogus van het Instituut voor Beeld & Geluid is een fragment te vinden met de naam 'Coulissen'. Het betreft een amateuropname, gemaakt door Gerard Canters, met fragmenten uit verschillende theatervoorstellingen van het toenmalige Rotterdams Toneel. Een van de voorstellingen is Het spel der vergissingen, waarin Henk van Ulsen meespeelt.

klik hier voor het fragment.

Een midzomernachtsdroom (1963)

In juni 1963 zond de AVRO een televisiebewerking uit van Een midzomernachtsdroom, dat op 25 november 1961 in première was gegaan in bewerking van Dolf Verspoor en gespeeld door de Nederlandse Comedie. Henk van Ulsen neemt de rol van Puck voor zijn rekening.

Hoewel Puck een onheilstoker is, is hij een trouwe dienaar van de elfenkoning Oberon. Oberon en zijn vrouw Titania zijn van elkaar vervreemd omdat Titania weigert haar knecht aan Oberon af te staan. Oberon vraagt Puck ervoor te zorgen dat Titania weer voor hem valt.

Villon Vertaald Vertolkt (1964)

VPRO-programma over de Middeleeuwse Franse dichter en moordenaar Francois Villon. Inleiding door vertaler Ernst van Altena, gevolgd door voordrachten van verzen van Villon door Kitty Courbois, Henk van Ulsen, Ronnie Potsdammer en Ramses Shaffy.

Lied: Juffrouw Sanders van Cor Lemaire (1973)

Henk van Ulsen zingt Jeffrouw Sanders van Cor Lemaire en Annie M.G. Schmidt. Het lied is afkomstig van het album 'Meesterlijke melodieën van Cor Lemaire'.

Lied: Jacky van Jacques Brel (1974)

Henk van Ulsen zingt Jacky van Jacques Brel, in vertaling van Ernst van Altena. Opgenomen in Heemstede, 1974. Muziek door Jan Huydts (piano en muzikale leiding), Leo de Ruiter (slagwerk), Hans Hollestelle (gitaar) en Jan Hollestelle (basgitaar).

Esther, voorgoed op reis (1975)

Televisiespel geschreven door Dick Walda, gebaseerd op de ontruiming van de joodse psychiatrische inrichting "Het Apeldoornsche Bos" door de Duitsers op 23 januari 1943. Met o.a. Josée Ruiter & Henk van Ulsen.

Gala van de eeuw: 100 jaar Carré (1987)

Tijdens het 'Gala van de eeuw' op 14 december 1987, ter viering van het honderdjarig bestaan van Koninklijk Theater Carré, treedt Henk van Ulsen op met een conference. Aansluitend zingt Robert Long het lied "Weet je nog wel oudje" van Louis Davids.

Job op Schokland (1992)

Henk van Ulsen vertelt, op verschillende locaties op Schokland, het verhaal van de rechtvaardige Job die alles wordt afgenomen, verhaal wil halen bij God maar door alles heen uiteindelijk toch zijn Schepper trouw blijft. (de eerste drie minuten zijn zonder geluid)

OUD & OUT (2008)

Ruwe fragmenten uit een gesprek in het kader van de documentaire OUD & OUT van Eev Schurink, Walter van Opzeeland en Menne Vellinga.

De Nachtzoen (2009)

In De Nachtzoen legt een bekende of minder bekende gast Nederland op bed. Met een zoen, lieve woorden of een liedje. Marleen Stelling gaat in gesprek met Henk van Ulsen over zijn vele avontuurlijke nachten. Bovendien draagt hij in het tweede gedeelte een gedicht voor.