Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Helmut Lotti (G1969), is een Belgische zanger die eerst bekend werd in het Vlaamse schlagercircuit, maar pas echt doorbrak toen hij overschakelde op een meer klassiek repertoire. Hij brak door na een optreden in de soundmixshow in Nederland, als Elvis Presley imitator zong hij daar het nummer "my boy". Als vertolker van operanummers en/of door orkest begeleide liedjes scoorde hij hits met onder meer "Tiritomba" en "Don't Cry Little Child".

Privéleven

Helmut Lotti werd geboren in Gent in 1969. Zijn ouders zijn Luc Lotigiers en Rita Lagrou.

Helmut Lotti is driemaal getrouwd. Zij eerste huwelijk was met Kimberley Grosemans. Zij huwden op 19 juni 1990. Het koppel ging uit elkaar in 1998 en scheidde officieel in 1999. Samen hebben zij een dochter: Messalina. Lotti's huwelijk met Grosemans werd nietig verklaard. Lotti's tweede huwelijk was met Carol Jane Poe. Het koppel was vier jaar getrouwd (2001-2005).

Op 9 mei 2009 trad Lotti in Antwerpen in het huwelijk met journaliste Jelle Van Riet. Het koppel kende elkaar sinds 2007, toen Jelle een interview met Lotti had voor de boekenbijlage van de krant De Standaard.

Trivia

  • Chris Van den Durpel parodieerde Lotti door zijn typetje Kamiel Spiessens het nummer "Kamiel goes Classic" te laten zingen.
  • In 2005 eindigde hij op nr. 199 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.
  • In 2009 verspreidde zich het gerucht dat Lotti kalend zou zijn en al jaren een toupet draagt. Het volgende optreden (in Koekelare) startte hij door op te komen met een pruik met zwarte krullen die hij na het eerste nummer uitdeed en daarmee zijn kaalkop tevoorschijn haalde.

Externe links

Bronnen