De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Harry de Wit (23 juli 1952) is een Nederlands componist van experimentele muziek en ontwerper van elektroakoestische installaties.

Werk als componist

De Wit werkt veel samen met theathergroepen als Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Toneel. Harry de Wit componeerde veel muziek voor moderne dans. Hij werkte samen met onder andere choreografen Hans van Manen, Beppie Blankert, Ed Wubbe, Laurie Booth, Lucinda Childs, Ted Brandsen en Pieter de Ruiter & Eva Villanueva [1].

Tevens maakte filmmuziek voor diverse films waaronder Chopsticks van Ron Termaat, Reise Ohne Ende en Schraapzucht van Annette Apon, Thuisfront van Ivo van Hove en Asshak, Tales From The Sahara van Ulrike Koch. Hij werkte tevens onder andere samen met Astrid Seriese.

Het album Wantij is een soloalbum met stukken voor piano en prepared piano. In 1998 is hij met een bijdrage onderdeel van het Holland Festival. In 2004 componeert hij muziek voor het toneelstuk Elementaire Deeltjes, naar het boek van Michel Houellebecq. In 2005 won hij De Prosceniumprijs en in 2006 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht.

Discografie

  • April '79
  • For Harm
  • Wantij
  • One Bar for Nothing
  • Song for the Pingeons
  • Asshak, Tales From The Sahara

Bronnen

Bronnen, noten en/of referenties

Bronnen, noten en/of referenties:

Biografie

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de muziek

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het geluid

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen