De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=51xxx7331.001&b=300

Foto: Bob Bronshoff

Biografie

Harijono Roebana is een Nederlandse danser en choreograaf. Sinds 1989 werkt hij samen met de Nederlandse choreografe Andrea Leine. Ze hebben samen een eigen bewegingstaal ontwikkeld en combineren dans op een bijzondere manier met andere disciplines, in de eerste plaats met muziek en daarin gaan zij verder dan gebruikelijk, in hun beider dansgezelschap LeineRoebana. De choreografen kiezen voor live muziek en vragen regelmatig een bijzondere bijdrage van componisten, instrumentalisten en zangers. Ze gaven compositie opdrachten aan componisten als Yannis Kyriakides en Maarten Altena.

Andrea Leine en Harijono Roebana geven regelmatig les aan dansacademies in binnen- en buitenland, om hun ervaring en hun kennis van het vak verder uit te dragen. Behalve stagiaires van dansopleidingen laten ze ook jonge componisten kennis maken met hun werkwijze.

De choreografen en de dansers van de groep werden bekroond in binnen- en buitenland. Het werk van LeineRoebana was behalve in Europa ook te zien in de Verenigde Staten, Canada, Rusland, Afrika en Indonesië. Zo speelde LeineRoebana in 2015 LeineRoebana op het SIPA (Solo International Performing Arts Festival) voor 10.000 man publiek. De Jakarta Post: “Dutch choreographers duo LeineRoebana from Amsterdam stunned the audience.”

Zie verder ook: [website] Leineroebana

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Bronnen