De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamHans Trentelman
Geboren13 oktober 1953
BeroepActeur, Regisseur
DisciplineToneel
IMDb-profiel


http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=51xx11818.001&b=300

Hans Trentelman. Foto: Dieke Ruwhof. Collectie TIN.

Biografie

Hans Trentelman (1953) is een Nederlandse acteur en regisseur. Hij studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en was meer dan 30 jaar geleden één van de oprichters van Theatergroep Het Vervolg en speelde in de meest uiteenlopende producties (De Avonden, Tramlijn Begeerte, Biedermann en de brandstichters). Ook regisseerde hij talloze voorstellingen, waaronder recentelijk Petrus Regout, Kaatje is verdronken en Wunschkamer.

Bij zijn afscheid als artistiek leider ontving hij in maart 2009 het ‘Teken van Verdienste’ van de gemeente Maastricht. Hans Trentelman blijft verbonden aan Toneelgroep Maastricht als acteur en regisseur. Hij speelde mee in de voorstelling Vijand van het volk en regisseerde de locatievoorstelling Diplodocus Deks. Een stuk dat haarfijn aansluit bij het motto dat Hans Trentelman al jaren onderzoekt in zijn theaterwerk: waarom doen mensen wat ze doen?

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de vertaling

Idem voor de uitvoering muziek

Bronnen