De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamHan Römer
Volledige naamHenri (Han) Römer'
Geboren16 augustus 1948
Amsterdam
BeroepActeur, Docent, Regisseur
DisciplineToneel
IMDb-profiel
VIAF-profiel

Biografie

Han Römer (1948) is een Nederlandse acteur en scenarioschrijver.

Römer speelde in tal van televisieseries, onder andere in Citroentje met suiker, Steil achterover en Familie van der Ploeg; laatstgenoemde serie werd door hem ook geschreven. Römer maakt deel uit van De Ploeg, een kluchtengezelschap, samen met Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas, van Niet Uit Het Raam, Genio de Groot en Titus Tiel Groenestege. In 2007 was Römer samen met Peter Heerschop en Viggo Waas ook te zien in Najib wordt wakker (VARA) van Najib Amhali.

Hij was regisseur van onder meer De Wind in de Wilgen van het Ro Theater, met vader Piet Römer in de hoofdrol, Grensgevallen (2006, een eigen bewerking van een roman van Peter Hoeg bij Toneelgroep Oostpool en theaterprogramma's van Niet Uit Het Raam. Hij vertaalde onder meer de Driestuiveropera (2000, Noord Nederlands Toneel en Serial Killers (2007, Kik Productions).

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de vertaling

Idem voor het decor

Trivia

Bronnen