Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Graduation Ball - David Lichine

(Aantal:0)
Unknown.png

MuziekJohann Strauss jr.
ChoreograafDavid Lichine
Wereldpremière op1 maart 1940
Wereldpremière teTheatre Royal, Sydney , Australië
Bekijk alleop deze pagina!

Synopsis

Het gordijn gaat open en onthult een formele salon. Al snel komen er groepen Junior en Senior Girls binnen om het terrein te inspecteren en beginnen ze opgewonden zich voor te bereiden op het bal. De directrice komt om ervoor te zorgen dat alles in orde is. De oude generaal arriveert en leidt een peloton cadetten. In het begin zijn de cadetten en de meisjes timide en staan ​​ze apart, maar het Pigtail Girl breekt het ijs en de jonge mensen beginnen al snel met elkaar te dansen. De Meesteres van de Ceremonie introduceert de divertissementen , die worden onderbroken door een "Impromptu Dance" van het Pigtail Girl. Als het amusement is afgelopen, stuurt de Directrice haar leerlingen en de cadetten het podium af om te gaan eten.

Terwijl ze weg zijn, dansen de Directrice en de Oude Generaal een 'Mazurka Flirtation', waarmee ze hun aantrekkingskracht onthullen. De jongeren komen binnen en zijn verheugd het bejaarde echtpaar te zien omhelzen. Iedereen danst uitbundig in galop en brengt de avond tot een grootse finale. De bal is voorbij. Iedereen gaat weg. Nadat de balzaal leeg is, sluipen het Pigtail Girl en een van de Junior Cadets terug naar binnen om elkaar weer te zien. De oude generaal en de directrice zijn ook weer binnengekomen om elkaar te zien, maar hun toewijzing wordt verpest wanneer ze het jonge stel zien. Daarna wordt de cadet bij het oor naar buiten geleid en wordt het Pigtail Girl van het podium afgeslagen. Het gordijn gaat dicht.

Verdere informatie

Graduation Ball is een ballet in een akte van David Lichine gemaakt voor Ballet Russe de Monte Carlo, op muziek van Johann Strauss jr. met decors en kostuums ontworpen door Alexandre Benois.

Wereldpremière: 1 maart 1940, Theatre Royal, Sydney , Australië

Zie verder de door Google uit het Engels naar het Nederlands vertaalde Wikipedia.

Na het seizoen van de première bij Het Nationale Ballet is deze voorstelling tot en met seizoen 2019/2020 twaalf volgende seizoenen ten tonele gebracht:

Voor Nederland zijn de volgende nieuwe producties of gereviseerde hernemingen geregistreerd door zowel buitenlandse als Nederlandse gezelschappen

Overzicht titel

Producties met de titel 'Graduation Ball '