Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Gebaseerd opGijsbreght van Aemstel - Joost van den Vondel


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Informatie

   Gijsbreght van Aemstel van Joost van den Vondel

   De Nederlandse Comedie

   Seizoen: 1966/67

   Trefwoorden: Nederland

   Regie: Henk Rigters

   Kostuums: Rob Otte

   Decorontwerp: Rob Otte

   Uitvoerenden: André van den Heuvel, Jan Hundling, Julien Schoenaerts, Jules Croiset, Femke Boersma, Peter Hoeksema, Johan te Slaa, Jacques Commandeur, Willem Nijholt, Ellen Vogel, Bob Goedhart, Marja Habraken, Henk Rigters, Etha Coster, Han Bentz van den Berg, Bob Goedhart, Wim van den Brink, Gerard Schild, Lo van Hensbergen, Ineke Cohen, Huib Broos

   Deze voorstelling is onderwerp van klein relletje bij een opvoering in Rotterdam, begin 1967. Hierbij was een grote groep middelbare scholieren aanwezig, die zo rumoerig waren dat de toneelspelers de voorstelling staakten. Achteraf stuurden de docenten van deze leraren een boze brief naar de Comedie waarin ze de leerlingen verdedigden en de voorstelling beneden peil noemden.

   Bronnen