De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamGeorge van Houts
Geboren30 maart 1958
Zaandam
BeroepCabaretier, Acteur
DisciplineToneel, Kleinkunst
TrefwoordenCabaret
IMDb-profiel

Biografie

George van Houts (1958) is een Nederlands acteur en cabaretier. Afgestudeerd aan de Toneelschool te Amsterdam, in 1980. Hij maakt samen met Pieter Bouwman het radiofeuilleton Radio Bergeijk voor 747AM en presenteert samen met hem het cultuurprogramma RAM, voor de VPRO-televisie en later het VPRO-radioprogramma Radio Bergeijk. Ook is Van Houts vaste gastdocent van de Toneelacademie Maastricht en regisseur van de programma's van Mylène d' Anjou.

Met Tom de Ket vormde K hij het duo Van Houts en De Ket. Samen maakten ze enkele televisiereclamespots voor de Nederlandse koffiefabrikant Kanis &

Met zijn groep De Verleiders, dat zijn de acteurs Pierre Bokma, Leopold Witte, Tom de Ket, Victor Löw en hem zelf, brengt hij voorstellingen over het bedrijfsleven en vooral over wat er allemaal fout zit bij de banken, de vastgoedbedrijven, het financiële systeem en de farmaceutische industrie. De voorstellingen trekken volle zalen waaronder opvallend veel bezoekers uit de sectoren die worden bekritiseerd.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen in een regie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem de voorstellingen waar voor hij geregistreerd werd als producent samen met Tom de Ket onder de naam Van Houts en De Ket.

Bronnen