Gebruiker: Monika07

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ik ben Chris Nierop, woonachtig te Amsterdam, akoesticus in ruste en theaterliefhebber.

Onder de naam CANStageVideo (http://www.canstagevideo.nl) verzorg ik al ca 25 jaar op niet commerciële basis registraties van (professionele) theatervoorstellingen. Meer en meer wordt het gemis aan beeldmateriaal uit het verleden duidelijk. Mijn doel is om voor de toekomst actueel beeldmateriaal van voorstellingen op semi professionele wijze vast te leggen.

Ik mocht ca 13 jaar deel uitmaken van het bestuur van de vriendenkring Carré waarbij, naast het algemeen bestuur, mijn activiteiten bestonden uit onder meer het organiseren van kijkjes achter de schermen bij theaterproducties die in Carré stonden. Daarnaast de organisatie van (binnen- en buitenlandse) theaterreizen zoals New York en Londen, met ook daar kijkjes achter de schermen, "Meet and Greet" en workshops rond de daar bezochte theaterproducties. Verder ca 14 jaar dorpsraadslid, waarvan 4 jaar voorzitter.

Naast mijn interesse voor theater heeft mijn werkterrein gelegen op het gebied van akoestiek (onder meer theaters) en lawaaibeheersing als adviseur en manager/directie in een ingenieursbureau op dit vakgebied. Tijdens mijn werk en gedurende mijn maatschappelijke activiteiten zijn vele artikelen en boekbijdragen van mijn hand verschenen, heb ik op (inter)nationale congressen voordrachten verzorgd en heb ik als docent een groot aantal mensen mogen opleiden in het vakgebied.

Daarnaast lever ik een bescheiden bijdrage kinderen in het EMMA kinderziekenhuis (AMC Amsterdam) even de ziekenhuisomgeving te doen vergeten door mee te werken aan EMMA TV. Elke Woensdag en Vrijdag een live uitzending die dagelijks herhaald wordt.

Hobby's? Naast theaterbezoek groot fan van Sondheim, Sammy Davis jr. en "American Songbook" muziek en bezit een grote collectie vinyl en Cd's, alsmede (vaak niet commercieel verkrijgbaar) DVDmateriaal van musicals en "American songbook" artisten zoals Sinatra, Minnelli, Bennett, Bassey en natuurlijk al het materiaal van Sammy Davis jr. Speel golf en ben kritisch politiek geïnteresseerd.