Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
UploadenAfbeeldingDef.png
NaamFrithjof Willem Sofie van Thienen
Geboortedatum15 mei 1901
Overlijdensdatum31 oktober 1969
BeroepVoorzitter, Kunsthistoricus

Er is nog geen biografie beschikbaar voor Frithjof Willem Sofie van Thienen. Klik hier om de tekst toe te voegen (je moet hiervoor ingelogd zijn; je kunt je hier hier registreren).
Let op: mogelijk staat er verder op de pagina (onder het carrièreoverzicht) al wel een biografietekst; deze tekst kan dan door middel van eenvoudig “knippen en plakken” in het veld "biografie" worden gezet!

Frithjof Willem Sofie van Thienen heeft bijgedragen aan 6 productie(s).

Frithjof Willem Sofie van Thienen heeft gewerkt in de volgende functies:


Het gehele overzicht van voorstellingen waaraan Frithjof Willem Sofie van Thienen heeft meegewerkt, voor zover geregistreerd in de Theaterencyclopedie:

NB: Bij de carrièreoverzichten zijn de voorstellingen gekoppeld aan de premièredatum. Het kan echter voorkomen dat personen niet aan de première meewerkten, maar pas later bij de voorstelling betrokken raakten.

Biografie

Frithjof Willem Sofie van Thienen behaalde in 1929 zijn doctorstitel (cum laude) kunstgeschiedenis in Utrecht. Op 28 mei 1947 werd hij voorzitter van de Vereniging Het Toneelmuseum. Van 1963-1967 was hij voorzitter van de International Federation for Theatre Research. Hij doceerde aanvankelijk aan de Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en werd later een van de conservatoren van het Gemeentemuseum in die stad. De Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam stelde hem aan als hoogleraar in de kunstgeschiedenis en de iconografie, de akademie voor dramatische kunst (De Toneelschool) vroeg hem de lessen in kostuum- en stijlgeschiedenis te verzorgen. Eind september 1969 verscheen de publicatie van zijn boek "Het doek gaat op". (Bron Nederlands Theaterjaarboek).

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen