De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamFrançois-Noël Cherpin
BeroepDanser, Couturier, Kostuumontwerper, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenBallet

Biografie

De Fransman François-Noël Cherpin was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1988 tot en met 1997. In die periode ontwikkelde hij zich tevens als kostuumontwerper voor diverse balletproducties en werd een vaste ontwerper voor o.a. de balletten van zijn partner choreograaf Ted Brandsen die Artistic Director werd van West Australian Ballet en later Artistiek Directeur van Het Nationale Ballet, . Kostuumontwerpen van zijn hand werden verder gerealiseerd bij het Theatre National de Bordeaux, het Nationale Ballet van Portugal en Ballet West in de VS.

Na beëindiging van zij loopbaan als danser studeerde hij modeontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en de Western Australian School for Arts and Design in Perth en ronde zijn modeopleiding af aan de Ecole de la Chambre Syndicale de la Haue Couture te Parijs, waarna hij zich in Amsterdam vestigde als kostuum- en modeontwerper.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor de kostuums

Trivia

In 2002 won François-Noël Cherpin de eerste prijs op het Concours du Salon Internationale de la Lingerie in Parijs en in 2005 presenteerde hij zijn eerste couturecollectie. Sinds 2009 heft François-Noël Cherpin zijn eigen winkel en atelier in Amsterdam.

Bronnen