Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

Casablanca
BeroepDanser
DisciplineDans
TrefwoordenBallet
Property "Afbeelding" (as page type) with input value "Bestand:" contains invalid characters or is incomplete and therefore can cause unexpected results during a query or annotation process.

Biografie

Fouad Nazih is een Marokkaanse danser, die in het seizoen 1966-1967 bij Het Nationale Ballet danste. Hij is geboren in Casablanca en volgde daar aan het Franse conservatorium een opleiding klassiek ballet. Hij sloot zijn opleiding af in Parijs, waarna hij, behalve in Nederland, contracten kreeg bij balletgezelschappen in Frankrijk, België, Luxemburg, Zweden en tenslotte Duitsland.

Naast zijn dansersopleiding, studeerde hij viool en piano en sinds enige tijd ook Conga trommel, een techniek die hij specifiek in Havanna op Cuba, vervolmaakte. Hij geeft thans aan diverse ballet- en volkshogescholen in Duitsland lessen klassieke en moderne dans waarbij hij zelf de begeleiding verzorgd met de conga.

Theater/Dans

  • Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden, voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen