Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Affiche Feestgericht - Nederlands Dans Theater - 1959-09-05.jpg

TitelFeestgericht
ProducentNederlands Dans Theater
DisciplineDans
OnderwerpModern ballet
Premièredatum5 september 1959
Seizoen1959/1960
LocatieOp locatie
ProductierecordCatalogus Theatercollectie

Feestgericht is het eerste ballet van Hans van Manen op gelijknamige muziek van Luctor Ponse (opus 26). Het werk werd gemaakt voor het Ballet van de Nederlandse Opera.

Wereldpremière: 19 december 1957, Stadsschouwburg, Amsterdam (1894)


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   NB. de redactie van de Theaterencyclopedie is op zoek naar een rolbezettingslijst van een van deze voorstellingen, of meld je wanneer je een van de uitvoerende was via: theaterencyclopedie@uva.nl

   Het tableau van het gezelschap bestond in dit seizoen uit de volgende dansers:

   Willy de la Bye, Olga Dzialiner, Pepita Goedemans, Milly Gramberg, Marianne Hilarides, Martinette Janmaat, Ankie van Leeuwen, Alexandra Radius, Annemarie Verhoeven, Marianne Westerdijk, Charles Czarny, Rudi van Dantzig, Jaap Flier, Martin Scheepers, Hans van der Togt, Aart Verstegen, René Vincent

   Bronnen