De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamFederico Bonelli
BeroepDanser


Biografie

De Italiaan Federico Bonelli was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1999 tot en met 2003. In het jaar 2000 werd hij benoemd tot tweede soliste en een jaar later tot eerste solist. In 1996 begon Federico Bonelli zijn loopbaan als danser bij het Ballet van Zürich. Na zijn vertrek bij HNB kreeg hij een aanstelling als eerste solist bij The Royal Ballet te Londen. Tevens is hij een veel gevraagde gastsolist bij gezelschappen en op gala's over de wereld.

Federico Bonelli begon zijn balletopleiding in zijn geboorteplaats in Piemonte in Noord Italië en rondde deze af aan de Balletacademie van Turijn.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Federico Bonelli

Film

TV

Overig

Trivia

Federico Bonelli is getrouwd met collega danseres en soliste Hikaru Kobayashi

Gedurende zijn studententijd won Federico Bonelli o.a. een zolderen medaille in de Havanna Dance Competition in Cuba. Verder de eerste prijs in de Rieti International Ballet Competotion in Italie en een beurs van de Prix de Lausanne.

In 2005 werd hem de Positano Prijs voor Ballet toegekend en in 2007 werd hij genomineerd als beste mannelijke danser door de National Dance Awards Critic' Circle.

Externe Links

==Bronnen==