Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

<type>people</type><id>PRIREF ADLIB</id>


Biografie

Geboren (1981) en getogen in Enschede, met een Havo-diploma op zak verhuist Fabian met 17 jaar naar Utrecht om daar, gedurende een jaar, een voltijd vooropleiding theater te volgen aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK).

In de periode 1999 – 2004 studeert Fabian aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) op de acteursopleiding met als afstudeerrichting: theatermaken. Hij volgt zijn eigen pad binnen de opleiding, en trekt naast het reguliere programma zelf gastdocenten aan die voor hem interessant zijn. Tijdens zijn opleidingsperiode waren er verschillende van zijn producties te zien op diverse theaterfestivals. Inleven Uitleven was genomineerd voor een Ton Lutz-prijs. Ook was hij genomineerd voor een Kunstanjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hij studeert af als Bachelor in Acting. Na zijn opleiding is hij herhaaldelijk als gastdocent op de HKU werkzaam geweest.

In 2005 richt hij met zes HKU-afgestudeerden Theatergroep Ponies op. Ponies maakt tien voorstellingen, waarvan Fabian er aan zeven meewerkt. Ponies' Pink speelt onder andere op de Parade 2010. Daarnaast speelt en maakt hij buiten Ponies bij andere professionele gezelschappen en instellingen.

In oktober 2007 verhuist Fabian naar Rotterdam. Hij speelt onder andere bij Theaterbedrijf Bonheur. In september 2010 was hij te zien in de Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg met Portrait Series Rotterdam, een voorstelling van Michael Laub.

In oktober 2010 vertrekt Fabian 4 maanden naar Rio de Janeiro om een workshop method acting van Robert Castle te volgen- zelf workshops te geven, Portugees te leren en contacten op te doen voor toekomstige samenwerkingen.

In juni 2011 begint hij bij Meekers met Fly Away die in oktober 2011 in première gaat in de Rotterdamse Schouwburg .

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Fabian Holle

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Website Fabian Holle

Website Theatergroep Ponies

Bronnen