De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamErik Kaiel
Innsbruck
BeroepChoreograaf, Danser
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans

Biografie

Erik Kaiel is een Libanese-Amerikaanse choreograaf, geboren in Oostenrijk.

Hij studeerde in Canada, Massachussetts, en New York University, waar hij zijn masters heeft gehaald in dans & choreografie. Recentelijk heeft hij dans-workshops geleid en voorstellingen gemaakt met lokale dansers in Benin & Senegal. In 2009 heeft hij de 'aanstormend talent' prijs van de Nederlandse Dansdagen gewonnen, in 2010 was hij de winnaar van de No Ballet competitie, en hij is regelmatig werkzaam als gastchoreograaf met nederlandse en internationaal dansgezelschappen.

Erik Kaiel is lid van het artistieke team van Dansacademie van ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Arnhem . Hij geeft les in theoretische vakken, contact improvisatie, en hedendaagse techniek.

Naast zijn werkzaamheden bij ArtEZ is hij een 'Research Fellow' van Danslab, Artistiek Leider van Crosstown Den Haag. Ook werkt hij regelmatig als huischoreograaf bij Korzo producties.

In oktober 2009 ontving Erik Kaiel de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Bronnen