Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Episodes is een abstract ballet van Georges Balanchine op muziek van Anton Webern (Symphony Opus 21, Five Pieces Opus 10, Concerto Opus 24 en Ricercata)

Wereldpremière: 19 mei 1959, New York City Center, New York.

Het werk ging in première als een combinatie van de choreografie van Balanchine en een choreografie 1van Martha Graham, respectievelijk Episodes II en I genoemd. Vanaf 1960 werd het deel I weggelaten.

Zie verder de door Google uit het Engels naar het Nederlands vertaaldde Wikipedia en de info op de website van de Balanchine Trust.


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.


      Vastlegging      Bronnen