Encyclopaedia of South African Theatre, Film, Media and Performance

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Encyclopaedia of South African Theatre, Film, Media and Performance (ESAT) is sinds 2011 een vrij toegankelijke online database, gebaseerd op het Wikipedia-principe. Het bevat informatie over het Zuid-Afrikaanse theater, films, media en performances.

De website is opgericht voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling, geschiedenis en verschillende vormen van performance en media in Zuid-Afrika. De basis voor de aanwezige informatie vormt een onderzoek van het Centre for South African Theatre Research, dat tussen 1979 en 1987 met steun van en onder leiding van de Human Sciences Research Council is uitgevoerd. In 1988 nam de Universiteit van Stellenbosch het onderzoek over, waar het een plek vond bij het Centre for Theatre and Performance Studies, ondersteund door de Division for Research Development van dezelfde universiteit. Sinds 2011 is de website publiek toegankelijk.

Net als de Nederlandse Theaterencyclopedie, is de ESAT gebaseerd op het Wikipedia-principe: gebruikers van over de hele wereld zijn in staat mee te schrijven aan de website, en informatie toe te voegen. De ESAT wordt momenteel geleid door oprichter, redacteur en projectdirecteur Temple Hauptfleisch, met medewerking van een team assistent-redacteuren.

Kijk voor meer informatie op de website van ESAT.