Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Verhaal

De middelmatige dertiger Frans vraagt zich af wat hij met zijn leven moet. Trouwen met zijn vriendin Barbara en carrière maken, zoals de prestatiemaatschappij van hem verwacht? Goede fee Sophie wil dat Frans slaagt in het leven, terwijl slechte fee Marie er alles aan doet om te zorgen dat hij faalt. Gaandeweg wordt steeds onduidelijker wat slagen en falen precies betekenen.

Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:




Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Mary Dresselhuys - goede fee Sophie
Conny Stuart - kwade fee Marie
Frans Halsema - Frans van Ieperen
Jenny Arean - Barbara Brink
Karin Larsen - moeder van Barbara
John Koch - vader van Barbara
Hein Boele - Bert, Frans' beste vriend
Cisca Beaudoux - Ensemble
Connie Burgemeestre - Ensemble
Mies de Heer - Ensemble
Anja Tactor - Ensemble
Mendel de Boer - Ensemble
Merritt Chance - Ensemble
Hans Hudson - Ensemble
Patrick Theunisse - Ensemble


      Registratie


      Kostuums

      In de Theatercollectie bevinden zich de kostuums van de twee feeën, evenals de ontwerpschetsen en scènefoto's, gemaakt door Jan Beutener.


      Scènefoto's


      Interview

      Voor de tentoonstelling Zeur Niet! werden meerdere betrokkenen geïnterviewd over deze voorstelling.
      Medeproducent Gislebert Thierens en vormgever Jan Beutener blikken terug op de voorbereiding, het succes, en de poging om het stuk naar New York te brengen.


      Audio

      Eerste akte:

      Tweede akte:


      Album

      De muziek van de voorstelling is in 1972 door Philips op LP uitgebracht als En Nu Naar Bed. Later werd dit album voor het Fonos-archief gedigitaliseerd naar CD.

      Een selectie van de liedjes uit de voorstelling kwam tevens voor op de verzamel-LP Lachen Mag van God - Hoogtepunten uit de theaterprodukties van Annie M.G. Schmidt & Harry Bannink (Philips, 1973) en de verzamel-LP O Ja... Herinneringen aan 5 Schmidt/Bannink Musicals (Philips, 1983).

      Bronnen