De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

EmioGreco PieterCScholten by Alwin Poiana lowres.jpg


Foto: Alwin Poiana lowres

NaamEmio Greco
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
VIAF-profiel

Biografie

Emio Greco is een Italiaanse danser en choreograaf, die sinds 1995 als zodanig een hecht duo vormt met de Nederlandse dansdramaturg en choreograaf Pieter C. Scholten. Hij volgde zijn dansopleiding aan het Centre de Danse International Rosella Hightower in Cannes en begon zijn danscarriere bij het Ballet Antibes Cote d’Azur. Van 1993 tot 1996 danste Greco in het werk van beeldend kunstenaar en regisseur Jan Fabre en van 1996 tot 1998 werkte hij aan verschillende producties samen met de Japanse choreograaf Saburo Teshigawara.

Zie voor hun verdere gezamenlijke ontwikkeling en werken Emio Greco PC, de naam die zij gebruiken voor hun gezamenlijke werken en de gezelschappen die zij daarbij formeerden.

In 2012 werd Emio Greco, samen met Pieter C. Scholten benoemd tot directeur van het Stadsgezelschap Dans ICKamsterdam. In februari 2014 werd dit tweetal door de Franse minister van Cultuur Aurélie Filippetti ook benoemd tot artistieke directie van het Ballet National de Marseille. In 2019 vertrekken zij bij het gezelschap omdat het zich gaat toeleggen op jeugddans.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen in een regie van hem

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de muziek

Idem voor het licht

Idem voor het geluid

Idem de voorstellingen waarvoor hij geregistreerd werd als producent

Externe Links

Bronnen