De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Someone.gif

NaamElsa May Averill
Geboren18 augustus 1981
Brugge
BeroepActeur, Toneelschrijver, Auteur, Regisseur
IMDb-profiel
 Website

Biografie

Elsa May Averill (1981) Is een actrice, schrijver en theatermaker; zij is half Belgische, half Amerikaanse. Ze woont en werkt in Nederland. Na een korte flirt met moderne dans is Averill de mime-opleiding gaan doen in Amsterdam. Deze heeft ze in 2006 afgerond. Sindsdien is ze aan het werk als actrice en schrijver in film en theater.

Averill heeft als actrice gewerkt met verschillende theaterreggiseurs in binnen en buitenland. Zoals Paul Koek, Johan Simons, Simon Mc Burney, Sarah Ringoet, Miek Uittenhout,en anderen alsook haar eigen werk gemaakt. Ze heeft in verschillende films gespeeld van regisseurs zoals Ben Somboogaart, Eelko Ferwerda, Dries Meinema en nog vele anderen.

Averill heeft een korte film geschreven en is momenteel aan haar tweede bezig Anna, Adam & us. Ze schrijft met een grote fascinatie voor de mens versus de natuur. Momenteel is ze aan het schrijven aan de voorstelling My Videoland, die in het voorjaar 2016 in premiere zal gaan bij de Veenfabriek onder regie van Paul Koek.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die zij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Bronnen