De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Informatie

Een midzomernachtsdroom van William Shakespeare bewerkt door Watze Tiesema vertaald door Cees Buddingh'

Haagse Comedie

Seizoen: 1985/86

Regie: Guido de Moor

Kostuums: Leonie Polak

Decorontwerp: Harry Wich

Muziek: Jurriaan Andriessen

Rolverdeling: Wim de Haas als Theseus / Oberon, Anne Wil Blankers als Hippolyta / Titania, René van Asten als Philostratus / Puck, Gijs Scholten van Aschat als Lysander, Filip Bolluyt als Demetrius, Guusje Eijbers als Hermia, Carline Brouwer als Helena, Gaston van Erven als Egeus / Wig / Proloog, Wim van Rooy als Spoel / Pyramus, Guido Jonckers als Wind / Thisbe, Peter Hoeksema als Tuit / Muur, Kees van Lier als Schaaf / Leeuw, Jan Nonhof als Schriel / Maan, Francine Dreessen als Spinrag, Martine de Moor als Erwtebloesem, Agnes Veger als Mot, Patty Pontier als Mosterdzaad, John Schmidt als drager, Peter Zonnenberg als drager.

Video (volledige registratie)

Lengte:

De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt door de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

Over deze voorstelling

Anne Wil Blankers heeft van meet af aan bij de Haagse Comedie gespeeld, en werd bij een groot publiek bekend door televisierollen. In deze Midzomernachtsdroom speelt zij de rol van Hippolyta / Titania.

Gijs Scholten van Aschat is één van de bekendse Nederlandse acteurs. Hij speelde bij verschillende gezelschappen. Voor zijn rol van Lysander in de Midzomernachtsdroom ontving hij de "Arlecchino".

Bronnen