Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Foto Sanne Peper

   Informatie

   Een kleine zeemeermin van Marcus Azzini, Jorieke Abbing

   Toneelgroep Oostpool

   Seizoen: 2010/2011

   Trefwoorden: Nederland, Beeldend theater, Marcus Azzini, Toneelgroep Oostpool

   Regie: Marcus Azzini

   Regieassistentie: Lennert Boots

   Dramaturgie: Joris van der Meer

   Productie: Vanessa de Wit, Siri Klein Robbenhaar

   Kostuums: Mattijs van Bergen

   Decorontwerp: Wikke van Houwelingen

   Lichtontwerp: Wikke van Houwelingen

   Muziek: William Bakker

   tekstbijdragen: Jorieke Abbing

   Uitvoerenden: Bas van Rijnsoever, Kirsten Mulder, Suzan Boogaerdt, Bram van der Heijden, Stefan Rokebrand, Eva van Manen

   Over de voorstelling

   In Een kleine zeemeermin gaat Marcus Azzini na hoe wij via de verbeelding een betere wereld willen scheppen. Wij hebben nu eenmaal fantasie nodig, iets wat beter is dan de werkelijkheid, om de werkelijkheid aan te kunnen. Verhalen, sprookjes, films, reclame: ze spelen in op ons verlangen om 'nog lang en gelukkig te leven'. We willen dat ons leven stabiel en zeker wordt - maar niets blijft, alles beweegt, en als je niet mee beweegt blijf je achter. Toch is ons verlangen naar een mooiere versie van ons leven niet stuk te krijgen.

   Eén van de inspiratiebronnen van de voorstellingen is het lot van de kleine zeemeermin uit het sprookje van Hans Christian Andersen. Zij moest het ultieme offer brengen om van haar prins te kunnen blijven houden: mens worden, haar tong en staart opgeven. Om mens te worden moet je je magie verliezen. Terwijl de mens die magie juist nodig heeft om te leven.

   Een kleine zeemeermin gaat niet alleen uit van verhalen en sprookjes. Marcus Azzini zet vele disciplines en kunstenaars in, waaronder Jorieke Abbing die tekstmateriaal schrijft en modeontwerper Mattijs van Bergen die zijn theaterdebuut maakt. De acteurs - veelal met een achtergrond in het bewegingstheater - gaan vooral lichamelijk en muzikaal te werk. De montage van al die vormen levert een associatieve bewegelijke performance op, vanaf de staart naar beneden en weer omhoog. Voor ruim een uur: happy ever after.

   Externe Links

   Bronnen