Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamDenise Rebergen
Geboren7 januari 1990
Rhenen
BeroepActeur, Schrijver
DisciplineToneel
IMDb-profiel

Biografie

Denise Rebergen (1990) is een Nederlandse actrice. Als klein meisje niets liever dan verhalen verzinnen en toneelstukjes opvoeren. Ze wilde iedereen deelgenoot maken van haar levendige fantasie. Toen ze op zevenjarige leeftijd voor het eerst op het podium stond met het kinderkoor Kom Maar Op was het voor haar meteen duidelijk dat op het podium staan haar toekomst zou worden.

Tijdens de middelbare school volgde Denise acteerlessen bij de jeugdtheaterschool in Amsterdam, waarna ze is begonnen aan de opleiding Docent Drama aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Na het behalen van haar propedeuse is ze zich meer gaan richten op acteren en heeft ze rollen gespeeld in o.a. de dramaseries Penoza, In Therapie en Retour Uruzgan. Hierop volgend werd ze in 2010 aangenomen op de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht waar ze een jaar lang lessen heeft gevolgd.

Na een lange reis door Nepal en Thailand vertrok Denise naar Seattle. Daar volgde ze in 2012 en 2013 een opleiding creatief schrijven aan The Evergreen State College en werkte o.a. mee aan de voorstelling A Midsummernight's Dream.

Zie verder wikipedia

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstelling die in première is gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen