Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De ziekte die jeugd heet - Stichting Toneelschuur Producties - 2012-03-24

Unknown.png

Informatie

De ziekte die jeugd heet van Ferdinand Brückner bewerkt door Casper Vandeputte

Stichting Toneelschuur Producties

Seizoen: 2011/2012

Regie: Casper Vandeputte

Dramaturgie: Pol Eggermont

Kostuums: Rebekka Wörmann

Decorontwerp: Pascal Leboucq

Lichtontwerp: Casper Leemhuis

Uitvoerenden: Alejandra Theus, Judith Noyons, Joris Smit, Teun Luijkx, Gonca Karasu, Lotte Driessen

Persbericht 2012

Nieuw generatieportret van de makers van Polaroids

Casper Vandeputte regissert De ziekte die jeugd heet.

Casper Vandeputte maakte vorig seizoen de succesvolle Toneelschuurproductie Polaroids. Nu schets hij in De ziekte die jeugd heet weer een portret van een groep jongeren, in een ander tijdperk, maar zo herkenbaar, met opnieuw rollen voor Teun Luijkx en Judith Noyons en verder Alejandra Theus, Joris Smit, Gonca Karasu en Lotte Driessen . De ziekte die jeugd heet is exclusief te zien in de Toneelschuur van donderdag 22 maart t/m donderdag 5 april (behalve zondag & maandag).

Een vriendengroep staat aan het eind van hun studie op de springplank om het volwassen leven in te duiken. Slimme, leuke, knappe carrièretijgers. Maar ze hebben helemaal geen zin om te duiken. Ze laten de crisis in de buitenwereld voor wat hij is en blijven in hun huis, om met elkaar te spelen. Een frisse bewerking van 'Die krankheit der jugend' (1921) van Ferdinand Bruckner over de angst voor 'het echte leven’. `Je bent net zo’n opwind autootje dat je alleen maar op een goede baan hoeft te zetten. Maakt niet uit welke. Je zou bizarre diensten van 20 uur in de operatiekamer kunnen draaien, je zou een moeder van tien kinderen kunnen worden, je zou de beste hoer van de stad kunnen zijn. Je kan alles worden. Je bent het ultieme cliché van de ongelofelijk beloftevolle jonge vrouw. Maar wat je niet kan zijn, is niets. Dan ga je kapot.´

TONEELSCHUUR PRODUCTIES

Toneelschuur Producties is het meest ervaren productiehuis van Nederland. Jaarlijks biedt het een selecte groep theatermakers (regisseurs, vormgevers, acteurs en schrijvers) de mogelijkheid hun artistieke talent in een meerjarentraject op maat verder te ontwikkelen. Speciale aandacht is er voor jonge regisseurs die voorstellingen voor de grote zalen willen maken. Elke productie is anders van vorm, maar de kwaliteit is altijd hoog. Toneelschuur Producties: het theater van morgen, nu al te zien in Haarlem…en de rest van Nederland. www.toneelschuur.nl.

CREDITS

regie: Casper Vandeputte

spel: Lotte Driessen, Gonca Karasu,Teun Luijkx, Judith Noyons, Joris Smit, Alejandra Theus

tekst: Ferdinand Bruckner

vertaling /bewerking: Casper Vandeputte

decor: Pascal Leboucq

kostuums: Rebekka Wörmann

kostuums assistentie: Dymph Boss

dramaturgie: Pol Eggermont

lichtontwerp: Casper Leemhuis

geluidsontwerp: Pim van den Heuvel

publiciteit, productie & techniek: Toneelschuur Producties

vormgeving: Studio Sander Boon

fotografie/beeldbewerking: Teun Luijkx

Bronnen