Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geenaffiche.png

TitelDe misantroop
Oorspronkelijke titelLe misanthrope
ProducentTheaterproductiehuis Zeelandia
DisciplineToneel
Premièredatum24 augustus 2010
Seizoen2010/2011
LocatieOp locatie
OpmerkingenLocatie: Landgoed Overduin, Oostkapelle.

Bron: Theatercollectie (Adlib)


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd bij de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


   Informatie

   De misantroop van Molière vertaald door Laurens Spoor

   Theaterproductiehuis Zeelandia

   Seizoen: 2010/2011

   Regie: Antoine Uitdehaag

   Dramaturgie: Alex Mallems

   Kostuums: Sabina Kumeling

   Decorontwerp: Thomas Rupert

   Lichtontwerp: Marc Heinz

   Uitvoerenden: Stefaan Degand, Wendell Jaspers, Pauline Greidanus, Kevin Janssens, Han Kerckhoffs, Vanja Rukavina, Chris Thys, Lucas van den Eynde

   Over de voorstelling

   Citaten uit de recensies:

   In de voorstelling ‘ De Misantroop’ door het Productiehuis Zeelandia, bevindt de salon van weduwe Célimène zich in een villa op het vroeg negentiende eeuwse landgoed Overduin, vlak achter de duinen bij Oostkapelle op het Zeeuwse schiereiland Walcheren. Artistiek leider en dramaturg Alex Mallems is verantwoordelijk voor de keuze van het landgoed Overduin. “Deze locatie is veel realistischer dan een podium in de schouwburg. De toeschouwer kan zich voorstellen dat Célimène hier echt woont en dat de luxe, verveelde jongelui uit Domburg haar salon bezoeken. De villa is meer dan achtergrond. We spelen zowel binnen als buiten, de vensters zijn verlicht en de kroonluchters branden.” (Kester Freriks, NRC handelsblad 21-8-2010)

   Regisseur Antoine Uitdehaag heeft de 17e eeuwse komedie ‘De Misantroop’ van Molière met een flinke knipoog vertaald naar de hedendaagse verwaande Paris Hilton generatie. Uitdehaag wilde met dit stuk duidelijk een statement maken naar de huidige tijdsgeest. (Esther Kleuver, De Telegraaf 27-8-2010)

   In deze voorstelling zijn de vrouwen, en de actrices, sowieso superieur. Pauline Greidanus laat als de jonge weduwe mooi wisselende gemoedstoestanden zien. Wendell Jaspers is een grappig naïef wicht en vooral Chris Thys is prachtig in de rol van rijpere en zogenaamd zedige vrouw. (Hein Janssen, Volkskrant 26-8-2010)

   Bronnen