Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

’t Barre land is opgericht in 1990 als een toneelcollectief bestaande uit vijf toneelspelers, twee dramaturgen, een historicus en een beeldend kunstenaar. Het ensemble was gevestigd in Utrecht en had daar een eigen atelier, de voormalige Snijzaal van de faculteit Diergeneeskunde. Behalve toneelstukken maakt ’t Barre Land vooral naam met romanbewerkingen.

In 2008 brengt ’t Barre Land het lijvige epos "De laatste Dagen der Mensheid" van Karl Kraus. Het wordt geselecteerd voor het Vlaamse Theaterfestival 2009. In 1998 en 2000 wint het gezelschap de CJP Podiumprijs. Martijn Nieuwerf werd voor zijn rol genomineerd voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol).

"De laatste dagen der mensheid" is het omvangrijkste toneelstuk dat ooit is geschreven, met de meeste rollen, de meeste dialecten en de meeste scènewisselingen. Het behandelt in vijf bedrijven de vijf oorlogsjaren en speelt zich af op de straten van Wenen en Berlijn, in de loopgraven en veldhospitalen, theaters en onderzeeërs. (Meer informatie, zie: website 't Barre Land)


Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:
Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.   Video (volledige registratie)

   Lengte: 2 uur en 40 minuten.

   Uitgave: 't Barre Land, 2008. Camera en montage : Kamiel de Meester.

   De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt door de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

   De laatste dagen der mensheid, 't Barre Land, 2008. Fotograaf onbekend. De laatste dagen der mensheid, 't Barre Land, 2008. Fotograaf onbekend.

   Bronnen