De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamDe Wetten van Kepler
Opgericht1995
Opgeheven2008
Disciplinetoneel

Informatie

De Wetten van Kepler was een Nederlands toneelgezelschap dat werd opgericht 1995 en in 2008 moest stoppen, vanwege het wegvallen van de subsidie. Zolang het sneeuwt was de laatste productie die oprichter en artistiek leider Wim Berings op de planken bracht vanuit Den Bosch.

Vanaf 2004 was het ensemble bespeler van De Verkadefabriek, maar trad ook elders op in het land, vooral in vlakke vloer theaters. De Wetten van Kepler onderscheidde zich door klassiekers in een nieuw licht te plaatsen. Essentieel was interactie tussen vier verschillende disciplines: taal (teksttoneel), muziek, video en beweging. Deze interdisciplinaire benadering leverde een nieuwe theatrale taal op. Altijd waren het verhalen over grote en kleine mensen, iconen die worstelen met problemen van de wereld of met de grenzen van hun eigen vertrouwde omgeving. Ze toonden de iconen namelijk in hun kwetsbaarheid én in hun kracht. Zo werden ze allemaal ‘gewone’ mensen waar het publiek zich mee kon identificeren.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van deze organisatie als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen