Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie

De Vliegende Panters was een Nederlandse cabaretgroep, die bestond uit de acteurs Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge & Remko Vrijdag. In 1995, het jaar dat ze afstudeerden op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam, wonnen zij de Wim Sonneveldprijs. Vervolgens gingen ze aan hun eerste avondvullende voorstelling werken onder regie van Ruut Weissman. Twee seizoenen lang werd met dit programma met succes door het drietal langs de diverse theaters gereisd. De tournee werd besloten met een tv-registratie in maart 1998. De opvolger was op alle fronten zo mogelijk nog succesvoller.

Tijd om rustig van hun succes te genieten namen de heren niet, want direct aansluitend op deze show volgde de televisieserie Daar Vliegende Panters. Na deze TV-avonturen werd het weer tijd voor een nieuw theaterprogramma. in seizoen 2002-2003 speelden ze hun theatervoorstelling De Grote Drie.

Voorstellingen

Een chronologisch en daaronder een link naar een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam als producent, al of niet in samenwerking met andere producenten, in première zijn gebracht, voor zover geregistreerd in de productiedatabase

 
De Vliegende Panters zijn het beu - Amsterdams Kleinkunst Festival - 1995-03-21
Sex - De Vliegende Panters - 1996-10-03
Hype - De Vliegende Panters - 1998-11-26
De grote drie - De Vliegende Panters - 2002-09-26
Ebbinge, Vrijdag en De Bekker - De Vliegende Panters - 2006-09-24

Bronnen