De TheaterEncyclopedie is vernieuwd!

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Unknown.png

NaamDe Bloeiende Maagden
TrefwoordenCabaret, Experimenteel theater

Informatie

De Bloeiende Maagden is de naam van een Nederlands cabaret ensemble, bestaande uit de actrices en cabaretières Ingrid Wender en Minou Bosua.

Ingrid Wender en Minou Bosua kennen elkaar van de theateropleiding in Eindhoven. Minou voltooide de theateropleiding en Ingrid vertrok na één jaar, om de opleiding te vervolgen in Arnhem. In 1995 wonnen zij samen met Anemoon Langenhoff de publieksprijs van het VARA Leids Cabaret Festival onder de naam De Bloeiende Maagden.

Na hun tweede theatervoorstelling ‘Muts' verlaat Anemoon het trio en gaan Minou en Ingrid samen verder. De kracht van de Bloeiende Maagden ligt in een ongegeneerde zoektocht naar waarheid. Zij nemen de wens naar vrijheid altijd als uitgangspunt en maken spraakmakend theater op de grens van toneel en cabaret.

Bovengenoemde thema's komen terug in al hun programma's waaronder Bloed en Bier (1999), ...Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen (2000), Lege Maag (2002), I.N.R.I. (2003-2004), De Bloeiende Maagden gaan Vreemd (2005) en Donkey God en het Bonussacrament (2008).

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit ensemble als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen