Dans Publieksprijs

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


Dans Publieksprijs

De Dans Publieksprijs is een publieksevenement dat in 2014 voor het derde achtereenvolgende jaar wordt gehouden. Inzendingen voor Het Nationale Ballet tot Ill Skill Squad geven een goede dwarsdoorsnede van dans in Nederland. Dansgezelschappen, theaters en publiek zijn dan ook enthousiast over de prijs die uitstekend past in het digitaal communicatieve tijdperk.

Winnaars Dans Publieksprijs 2011, 2012 en 2013

2013

Voor 2013/2014 is voor een onderscheid gekozen tussen dansgezelschappen en producties. Per categorie wordt een prijs toegekend: Danser 2013 en Choreografie 2013. Ook kan publiek een Oeuvreprijs (persoon die de afgelopen 10 jaren veel betekend heeft voor de Nederlandse dans) nomineren en is er een Critics' Choice (recensenten kiezen een winnende voorstelling uit ingezonden nominaties).

2012

De Dans Publieksprijzen 2012 zijn zaterdag 9 februari 2013 uitgereikt aan choreografe Isabelle Beernaert voor de voorstelling Et Après en aan de Belgische danseres Nina Plantefève-Castryck. Een Eervolle Vermelding ging naar De Notenkraker van De Dutch Don't Dance Division uit Den Haag.

2011

Zaterdag 14 januari 2012 werd in het RAI Theater Amsterdam de Danspublieksprijs 2011 als gedeelde prijs uitgereikt aan Meysam (So You Think You Can Dance) en de Samadhi Dance Company met Saranágati. De uitreiking vond plaats aan het eind van een show van de So You Think You Can Dance-theatertour. In de Stadsschouwburg Amsterdam is een eervolle vermelding van de Danspublieksprijs 2011 uitgebracht aan Conny Janssen Danst met LIFE-LIVE! en Zout.

Dansfoto van het jaar

In Nederland worden de mooiste dansfoto's gemaakt. De hoogste tijd om fotografen die de dynamische wereld van dans in beeld brengen in de spotlight te zetten. Voorjaar 2014 wordt de eerste verkiezing 'Dansfoto van het Jaar' gehouden.

Meer informatie zie: Danspubliek.nl

Externe Links